tabs

✿Followers✿

12 December 2011

Stress

Salam all..
Hurm.. hari ni tak tahu lah kenape, sedikit stess disini! Stress pasal ape pun tak tahu la. Macam banyak sangat je masalah aku nie. Dari aku stress je, baik aku tulis blog, xperlu nak fikir something yang menyakitkan otak. Hehe..

Ok, baru-baru ni ade edit header blog baru, amacam?? Ok x? Sengaje nak wat simple je, sebab serabut otak bila tengok kalau header yang merepek2 tu.. hihi.. Header nye simple je, but i realize that perkataan "Sororo's Life" tu dah menjauh dari aku. Even my Facebook name pun dah ditukar. Hm xtau lah kenapa sejak kebelakangan ni semua rasa lain. Macam ada perubahan yang berlaku dalam diri aku perlahan-lahan. Contohnya, dulu aku suka sgt pakai gelang-gelang getah yang warna hitam tu banyak-banyak, tp sekarang aku dah tanggal semua! tinggal lah cincin aje, tu pun sayang nak tanggal, nanti membazir plak. hihi.. maklum lah beli sendiri aje. hm.. Harap perubahan yang berlaku kat aku nie lebih ke arah kebaikan.. InsyaAllah..

Beberapa minggu yang lepas memang banyak aktiviti yang aku dan kawan-kawan aku buat, maklum lah kami nie semua dah sem akhir, bila lagi nak bersama-sama. Nanti dah xjumpe da, masing2 jauh.. Hm, nanti kalau aku ada masa aku update lagi sal aktiviti aku, sebelum ni sibuk sangat, kerja bertimbun2.. Sabar je lah..

Aku ingat nak buat blog lagi satu, but this one is private.. Only me can read it.. Nak buat macam diari la plak kan.. hihi.. Tapi memang seronok kalau tulis diari nie, dulu aku pernah tulis. Start masa lower 6, macam2 aku tulis, tentang diri aku, kelemahan aku, ape yang aku suka, xsuka.. i keep on writing it until the end of Upper six.. Memang banyak kenangan.. Aku tulis bukan sebab ape, aku nie cepat lupa sikit dengan ape yang pernak berlaku, masa kecik2 dulu pun aku susah nak recall balik.. Huhu.. Tapi semua yang aku tulis tu dah aku buang! aku tak tahu kenapa aku decide nak buang semua tu, kenangan2 dulu memang ada dalam kepala aku, tapi xsemua. Aku buang semua yg aku tulis2 tu masa pagi sebelum aku bertolak ke UUM untuk pertama kalinya menjadi student di sini. Hmm yang lepas biarlah lepas, kadang-kadang kenangan tu beri lebih keburukan dari kebaikan. Tapi dalam masa yang sama ada juga kebaikannya. So bagus jugak idea aku nak wat satu lagi blog ni, at least xde la aku pendam sorang2 masalah aku, bukan ape, aku nie seorang yang susah sangat nak cerita masalah aku kat orang, kecuali lah kalau org tu penting ke or what so ever la. Even kadang2 tu dengan adik beradik aku sendiri pn aku xcerita, dalam 3, 4 or 5 TAHUN lepas tu baru aku cerita. haha.. lawak kan. hihi

Hmm.. aku nak berubah, tapi aku tak tahu macam mane nak ubah diri aku, akak aku kate aku dah mula kena penyakit 'krisis identiti'. Haha knpe? aku pun tak tahu lah, aku dah mula rasa tak senang dengan diri aku sendiri. Otak nie pun dah mula berfikir lebih-lebih. Maklum lah umur dah nak masuk 24, bukan nye muda 24 tu, tp perangai aku?? Mcm ape pn aku tak tau, mungkin faktor 'anak bongsu' sedikit mempengaruhi perangai aku kot. entahlah.. Alahai... xsuka nye lah fikir pekara camnie, tapi aku kena fikir jugak! dah tak boleh malas-malas nak fikir lagi, masa depan aku terletak pada tangan aku sendiri. Ye aku tahu Allah yang menentukan segalanye, tapi kalau aku xde usaha tak jadi jugak. Aku ni kadang2 cakap je lebih! Bila masa nak buat tuh!! alahaiii lembik kepala lutut! hehe..

So aku memang nak beterima kasih banyak lah kat akak2 aku, terutama Cik Fara, sebab dia terlalu bayak nasihat aku! xjemu dia nasihat aku, aku je yang xsedar2.. hihi Thanks a lot, U are the best sister i ever had, even kadang2 tu terbegaduh ke, biasa lah lumrah hidup kan hehe.. Kalau xde dia aku xkan tahu banyak pekara, termasuk lah ape yang aku tgh study sekarang, dia lah sumber tempat aku nak bertanya kalau aku ade masalh dengan pelajaran.. Thanks a lot.

Hmm panjang jugak aku merepek hari nie, ape yang aku tulis nie pun xde kaitan jugak dengan tajuk 'stress' hehe.. biasa lah aku ni kadang tu nak share masalah aku nie susah sikit, jarang sangat aku nak kongsi masalah.. Aku selesa dengan cara aku macam nie...!

Ok lah stakat ni je dulu.. banyak mende nak kena fikir.. relax k ma.. take it slowly ye.. Ganbatte na!

Salam oulz....

3 comments:

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena sudah follow ..

Jemput singgah & komen blog Niena ye ..

(Klik iklan churp2 Niena ye)

Jom daftar churpchurp d'blog Niena .. Dengan 1 klik , sudah dapat 20sen .. Churp2 lebih laju daripada nuffnang .. =)

psykonep said...

salam..ma
tq bab tolong sal spss ri tu..
krisis identiti???
ok, cam menarik.....
jage diri aww...

Norfaidatul Akma said...

wsalam.... same2~ time kaseh jugak~