tabs

✿Followers✿

06 July 2012

VIRGIN COCONUT OIL SOFT GEL (VCO)

Pernah dengar tak tentang VCO ni? Hm.  Mungkin ramai yang dah mula amalkan VCO ni.  Sebenarnya VCO ni sangat bagus untuk kesihatan dalaman dah luaran kita.

Sebenarnya aku pun baru nak cuba VCO ni.  Dah pakai baru 4 hari, dapat rasa la sikit perbezaan pada kulit muka.  Kalau dulu muka aku banyak biji halus, liang roma pun nampak jelas.  Sekarang kulit dah licin Alhamdulillah.  Masalah muka berminyak pun dah kurang.  Suka!  So kita tunggu dan lihat sahaja hasilnya nanti selepas 1 bulan aku pakai oke.  Tak salah nak mencuba kan.  ^_^

So ni product yang aku pakai Catalyst Virgin Coconut Oil Softgel.

Jom kita tengok sikit apa khasiatnya VCO ni.

Sumber: Pink LemOns Shop 

Antara Khasiat Catalyst VCO :
- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Tiada masalah keputihan ketika hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
- Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut.
- Sistem penghadaman lebih baik.
- Kesuburan.
- Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
- Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
- Batuk dan Selsema cepat hilang.
- Mengurangkan tidur berdengkur.
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim.
- Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
- Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
- Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
- Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
- Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
- Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.
- Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang.
- Terhindar dari segala alahan.
- Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah yang menjadi punca serangan jantung.
Pengambilan Catalyst VCO bagi Wanita Hamil
VCO SANGAT BAGUS DIAMALKAN SEWAKTU SEDANG HAMIL, DALAM TEMPOH BERPANTANG DAN MENYUSUKAN ANAK
VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin.
Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan InsyAllah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan.
CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.
Pengambilan VCO bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan.
Cara Pengambilan Catalyst VCO:
Boleh digunakan dengan 2 cara :
Makan atau sapu di permukaan kulit (untuk masalah kulit muka)
boleh juga dicampur dengan foundation sebagai makeup base :)
Makan 1 biji 2 kali sehari (pagi dan malam) atau 2 biji sekaligus, selepas/sebelum makan.
Seelok-eloknya diambil bersama air suam atau air kosong.
Untuk sapuan di muka, lubangkan bahagian softgel menggunakan jarum atau gunting dan sapukan pada permukaan kulit. Boleh dilakukan sebelum tidur malam selama 15 minit atau dibiarkan sehingga pagi.

So macam mana?  Puas hati tak dengan penerangan tadi. Lengkap! hehe
Untuk empat hari ni, pagi aku makan sebiji, malam pulak aku letak kat muka.  So boleh sihat luar dah dalam InsyaAllah.

Jom cuba nak?? hehe~

Ok la sampai sini je.  Nanti aku update lagi pasal VCO ni.

2 comments:

ZYASH said...

kena rajin2 n perbanyakkan minum air suam tau....

Norfaidatul Akma said...

Hehehe trima kasih bg nasihat. ^_^