tabs

✿Followers✿

15 October 2012

Tadi makan KFC??

KFC??

KFC??

Haha rosak la diet. tapi.... bestnya... hehe.  xpe la untuk hari ni.  Esok kurangkan kalori.  baru seimbang kan? kan?  

Makan snack plate.  Nak tahu kandungan kalori snack plate ni berapa?? 

jeng jeng..........


1250 kalori?? Hahaha percaya atau tak, memang tu la nilai kalori untuk snack plate

2 Pieces Chicken, 1 Bun, Coleslaw, Whipped Potato = 1 set of KFC Snack Plate = 1250 calories.
(pss: belum tambah yang makan tengahari tadi lagi hahaha)

Banyak tak?  Bayangkan lah limit jumlah kalori yang perlu kita makan sehari 1100 je.  Memang dah extra lebih ni.  hehe nasib baik hari ni ada buat exercise.  

By the way, tak kesah lah berapa banyak kalori aku ambil hari ni, yang penting aku happy sangat sebab ada akak aku menceriakan hari aku yang xberapa nak ceria ni.

Thanks for the smile and laugh.  I'm happy today.  ^____^


Happy sebab dapat makan KFC yang dah lama ditinggalkan hahahaha..... p/s xde la lama mane pun hehe.

Ok la semua.  Ingat ye bila makan-makan kita kena seimbangkan kalori yang kita ambil.  Sebab nak bakar kalori ni balik bukan senang, berjalan 1/2 jam pun baru dapat bakar dalam seratus lebih je (depends on berat la)  Kalau tak burn kalori tu nanti yang berlebihan tu jadi apa?? jadi LEMAK la.  melekat dalam badan kita.  berapa banyak nak kumpul kan? hahaha.

Ok2 dah abes da merepek ni.

Salam semua~


4 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

sampai sekarang tak paham macam mane nak baca info tu.. huhu [jom join segmen gulai tempoyak ikan patin. senang giler!]

dya bunga said...

apasal ramai update pasal kfc ni..haha

Miss FaRA said...

hehe...hari ni kene exercise lebih la :D

Zinedine Zaiddin said...

Sehari 1100 kcal aje?

Biar betul...