tabs

✿Followers✿

23 November 2010

nightmare................!!

Mimpi die camnie~ kiteorg satu family xsure la pindah rumah baru or on vacation~ duk satu rumah nie~ besar rumah die~ rumah nie asalnya rumah ayah kpada ank saudara aku belah jauh (ayah wani)~ aku dah xbape ingat mimpi awlnya cam mane~ tp yg aku ingat rumah tu ade lif, n dinding die suma kaca lutsinar~ huhu~ best la besar~ ade satu mase tu~ aku pn xingat camne, ttbe ade harimau besar kat luar tingkap~ ak menjerit n suruh akak2 aku tutup semua tingkap n pintu~ huhu tbe2 aku tgk2 ank sedara aku yg sorg nie (pija) die ade kat tepi rumah tgh main2 tanah~ pastu aku panik~ aku ade nampak kapak yg diletak kat dinding semata2 tuk perhiasan, aku ambik la~ ak belari ke dapur sbb aku suh pija msuk ikot dapur~ aku nampak harimau tu kejar pija dari belakang~ huhu n pija sempat masuk tp die xsempat tutup pntu n yg lawaknya sempat lg die cakap 'mokma kucing dah masuk' dengan nada yg selamba~ huhu aku cepat2 tarik die n sempat tolak kepala harimau tu keluar balik~ situasi sekarang aku masih lg pegang kapak xlepas2~ then aku kunci pintu dapur~ ade 3 pintu ak kunci... punya la takot~ huhu... n aku xingt ape yg jd pastu~ yg aku tau aku tgh jalan dr kawasan ruang tamu nk ke dapur dengan abOh~ tgh borak2~ aku nampak harimau tu kat tepi rumah~ rumah kan dinding kaca~ so jelas la nampak~ tibe2 aku tgk harimau tu dapat masuk ikot celah mane ak pn xtau knpe ade lubang kat ctu~ die blari ke arah aku n abOh~ huhu aku sempat hayun kapak~ tp xkena harimau tu~ harimau tu pn keluar~ pastu aku toleh belakang tiba2 ade lg harimau warna hitam n seekor lg msuk ikot tempat yg same, sempat lg aku cakap 'abOh harimau tu bawak kawan die'~harimau tu laju lari ke arah kiteorg huhu~ takot plak teringt mimpi nie~ huhu pastu abOh cepat2 lari msuk lif, mase tu 2 org akk aku da ade dalam lif (citot n akk ty) then nasib sempat tutup lif~ pastu aku pegang kapak lg~ n ctot jaga depan lif~ lif xgerak~ aku takot kalo2 lif ttbe buka so aku ready kapak depan lif~ ctot plak ttbe pengsan sbb takot sgt~ huhu~ n sempat lg aku cakap kat die 'nie bukan msenya nak pengsan' then aku gerak2 die~ huhu pastu pintu lif terbuka~ then aku terjaGa~ huhuhu nafas laju giler~ xpnh bngun2 tdo nafas laju camnie huhuhu~ ase nk gugur jantung~ waaa~~~ xsuka mimpi camnie~ :(


huhu what a nightmare~~ dislike~

p/s : mimpi nie mest sbb kat umah slalu tgk National Geographic Wild sal singa2 yg ganas2 huhu~

3 comments:

MiSs FaRA said...

tersedok koi... haha,

booba_sororo said...

haha~ tsedok tanpa minum air~ lawak2~

Anonymous said...

Apa yang posting bagus. Saya sangat suka membaca jenis atau artikel. Aku bisa? T menunggu untuk melihat apa yang orang lain katakan.